Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κάτω τα χέρια από τη Συρία

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είπε το "Νυν υπέρ πάντων ο αγών" και έδωσε τις τελευταίες πολιτικές οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για να αντισταθούν στην "καταιγίδα" που έρχεται.
Διαψεύδοντας ταυτοχρόνως τις πληροφορίες ιρανικών ΜΜΕ (είχαμε σημειώσει ότι τα ιρανικά ΜΜΕ διακρίνονται για την ελάχιστη αξιοπιστία τους) ότι έχει διαφύγει στο Ιράν. αν αι δεν αποκλείεται για λόγους ασφαλείας να έχει στείλει την οικογένειά του στην Τεχεράνη.
«Από την έναρξη της κρίσης, εσείς το ξέρετε, περιμένουμε τη στιγμή που ο πραγματικός μας εχθρός θα αποκαλυφθεί και αυτό συμβαίνει τώρα. Ετοιμάζονται να κτυπήσουν την γη των προγόνων μας, να κτυπήσουν τον λαό μας, αφού οι αντιπρόσωποί τους που αιματοκύλισαν της Συρία, ηττήθηκαν στον πόλεμο εντός της χώρας. Δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε συμμάχους, αλλά πάνω απ'όλα έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Γνωρίζω ότι το ηθικό σας είναι υψηλό και ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε επίθεση και να προασπίσετε την πατρίδα. Είμαι βέβαιος ότιν θα κάνετε το καθήκον σας. Είναι μια ιστορική αναμέτρηση από την οποία πρέπει να βγούμε και θα βγούμε νικητές» δήλωσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Από το ποτάμι της παράδοσης στο φολκλόρ

Συχνά διαπιστώνουμε τη σύγχυση που υπάρχει, όχι μόνο στο πλατύ κοινό αλλά και στους ίδιους τους μουσικολόγους, τους μουσικούς και τους δημοσιογράφους, σχετικά με τη χρήση - και την κατάχρηση - των όρων παραδοσιακό, δημοτικό, λαϊκό, αυθεντικό, φολκλορικό και έθνικ.

Πρωταρχική πηγή και σημείο αναφοράς παραμένει πάντοτε η λαϊκή μουσική παράδοση, η οποία, για να εκτιμηθεί, πρέπει να ορίζεται σε τόπο, χρόνο και κοινωνική ομάδα και όχι ν' αντιμετωπίζεται γενικά και αόριστα σαν ένα τυποποιημένο μουσειακό αντικείμενο-προϊόν μουσικής αρχαιολογικής ανασκαφής! Είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται, παρακολουθώντας τη δυναμική της ομάδας με την οποία συνδέεται. Το λαϊκό είναι η πηγή και το ποτάμι κι όχι τα μπουκάλια με το εμφιαλωμένο νερό! Είναι και πρέπει να παραμένει κοινόχρηστο αγαθό κι όχι καταναλωτικό προϊόν! Αποτελεί για κάθε ομάδα σύμβολο ταυτότητας, κώδικα έκφρασης κι επικοινωνίας, κιβωτό της συλλογικής μνήμης και μέτρο της δημιουργικής της ικανότητας.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Ελλάδα της παρακμής - Σαν τα μούτρα των πολιτικών αρχόντων

Η Ελλάδα είναι μια ευτυχισμένη χώρα.
Ποια χρεωκοπία, ποιοι αυτόχειρες, ποιοι άστεγοι και ποιοι άνεργοι;
Εξόν και αν εννοούμε τη χρεοκοπία του στοχασμού, τους αυτόχειρες της ποίησης, τους άστεγους των ιδεών και τους άνεργους των οραμάτων.
Γιατί εκεί βρίσκεται ο πυρήνας της Κρίσης.
Τα υπόλοιπα είναι ήλιος, θάλασσα και κώλος…

(Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση και περιέχει εικόνες και φράσεις που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους από τους επισκέπτες της σελίδας μας, περιγράφει όμως την ελληνική πραγματικότητα!
Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν

«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς…

Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».
 
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μια τσάντα, μια συμπλοκή και ο ρατσισμός

Τις τελευταίες μέρες φρόντισαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ηλεκτρονικές σελίδες να μας ενημερώσουν ότι η γνωστή στο αμερικάνικο κοινό τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουινφρει έπεσε θύμα ρατσισμού στη επίσκεψη της στην Ζυρίχη. Η "ακραία ρατσιστική συμπεριφορά" της οποίας έπεσε θύμα, έγκειται στο γεγονός  ότι η πωλήτρια στο κατάστημα με τις τσάντες που πήγε για ψώνια δεν την αναγνώρισε (όφειλε άλλωστε;) και στην απαίτηση της Αμερικανίδας τηλεπαρουσιάστριας να της δείξει μία τσάντα, της απάντησε ότι αυτή είναι πολύ ακριβή για εσάς. Άμεσα ξεχύθηκαν σε όλη την υφήλιο οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά φανατικοί αντιρατσιστές να διογκώσουν το περιστατικό, να το υπερπροβάλλουν, μιλώντας για τους κακούς λευκούς ρατσιστές που θεωρούν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας τους μαύρους. Η κυρία Γουινφρει όμως χαίρει δημοσιότητας και αποτελεί βασικό παράγοντα χειραγώγησης της αμερικάνικης κοινής γνώμης.
Δυστυχώς δεν ισχύουν τα ίδια για το 13χρονο στην Φλώριδα των Η.Π.Α που λίγες μέρες πριν, μέσα στο σχολικό λεωφορείο δέχθηκε βιαιότατη επίθεση από 3 συμμαθητές του, που τυχαίνει να είναι μαύροι. Εδώ κανείς δε θα βρεθεί να μιλήσει για ρατσιστική συμπεριφορά. Για να είμαστε και πιο ακριβείς μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο λόγος του άγριου ξυλοδαρμού ήταν επειδή τους είχε αρνηθεί νωρίτερα να αγοράσει ναρκωτικά.
Ακολουθεί το βίντεο.


 

Πηγή
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Αλλάχ ου ακμπάρ αλλά το πυροβολικό του Assad είχε άλλη άποψη!




Το είδαμε εδώ


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο