Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Το «Πολυτεχνείο»… και η γενιά του



Τριάντα εννέα χρόνια πέρασαν από εκείνες τις ημέρες των ταραχών, των επεισοδίων και εν γένει αυτό που σήμερα η μεταπολίτευση έχει καθιερώσει ως «η εξέγερση του Πολυτεχνείου». Δε θα αναφερθώ ούτε στις «εκατόμβες» των νεκρών, ούτε ότι μία ομάδα φοιτητών έριξε από την εξουσία την δικτατορία. Άλλωστε για το ποιος έριξε την δικτατορία, πως υποκινήθηκε και από ποιες μυστικές υπηρεσίες σχεδιάστηκε η εν λόγω εξέγερση αλλά και ποιος ήταν ο αριθμός των νεκρών είναι γνωστά, για αυτούς που θέλησαν να μάθουν, από πολλές πηγές. Και από το πόρισμα της 14ης Οκτωβρίου του εισαγγελέα πρωτοδικών Δημητρίου Τσεβά αλλά και πολύ αργότερα όταν ήρθαν στην εξουσία οι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Σκουλαρίκη ποιους νεκρούς «έφαγαν» οι προηγούμενοι. Στο έγγραφο που προσκόμισε ο επανελθών στην ενεργό δράση ο «αντιστασιακός» (έχει την σημασία του αυτό) της τότε Αστυνομίας Πόλεων, υπαρχηγός Γεώργιος Σαμπάνης, ρίχνει τον αριθμό ακόμα πιο κάτω, στους 12 και φυσικά κανένας από αυτούς δεν σκοτώθηκε εντός του Πολυτεχνείου. Αυτό άλλωστε το πιστοποιεί και σχετικό έγγραφο της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου προς την εισαγγελία ότι «ουδείς απολύτως εκ των σπουδαστών του Πολυτεχνείου εφονεύθει εντός του προαυλίου χώρου κατά το ανώτερο τριήμερο» (έγγραφο υπ’ αριθμό 33437 – 11/10/1974).


Ποιος όμως καπηλεύθηκε εκείνον τον αγώνα των φοιτητών και άλλων ανθρώπων για την πτώση της δικτατορίας, που είχε ως επακόλουθο να υποστούν διώξεις εκείνη την περίοδο,  πουλώντας φθηνό πολιτικάντικο λαϊκισμό για τα ψηφαλάκια που τους οδήγησαν αργότερα στην εξουσία; (Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η δικτατορία κυνήγησε με ιδιαίτερο μένος ορισμένες φορές και εθνικιστές).
Μα ποιοι άλλοι φυσικά από τους κατοπινούς πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης. Είναι όλοι αυτοί που τότε φώναζαν κρεμασμένοι στα κάγκελα του προαύλιου χώρου του Πολυτεχνείου το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» που τους τα είχε στερήσει το στρατιωτικό καθεστώς της επταετίας. Είναι αυτοί που τότε έλεγαν ότι αγωνίζονταν για κοινωνική δικαιοσύνη, για το δικαίωμα στην εργασία του ελληνικού λαού με μία νομοθεσία που θα προστάτευε τον Έλληνα εργαζόμενο από τους καπιταλιστές.

Είναι αυτοί που ζητούσαν μεγαλύτερο ποσό στις δαπάνες για την παιδεία του ελληνικού λαού.

Είναι αυτοί που ζητούσαν περισσότερες ελευθερίες πολιτικές, λόγου, τύπου, του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι.

Είναι οι ίδιοι που κυβέρνησαν και κατάντησαν την πατρίδα μας στο σημείο που όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε σήμερα. Μία νομεκλατούρα, είτε μαρξιστική είτε φιλελεύθερη που πρόδωσε τους εθνικούς-λαϊκούς-κοινωνικούς αγωνιστές που ήταν οι πραγματικοί μπροστάρηδες των αγώνων και όχι οι καπηλευτές όπως αυτοί. Είναι οι ίδιοι που έχουν off shore εταιρίες στο εξωτερικό για να ξεπλένουν το βρώμικο κλεμμένο χρήμα από τις μίζες που έπαιρναν και λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετικές και άλλες τράπεζες του εξωτερικού από τα λεφτά που κλέψανε από τον ελληνικό λαό εδώ και 39 χρόνια και τον κατάντησαν επαίτη της Ευρώπης. Οι ίδιοι που οδήγησαν στην ανεργία 1 στους 3 Έλληνες και όσοι από αυτούς δουλεύουν ακόμη να αμείβονται με μισθούς πείνας, αυξάνοντας με δραματικούς ρυθμούς το ποσοστό των συμπατριωτών μας που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Είναι οι ίδιοι που μας υποσχέθηκαν δημόσια και δωρεάν παιδεία και έφτασαν στο σημείο τις ελληνικές οικογένειες να μην μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις να σπουδάσουν γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν των οικονομικών δυσχερειών που βιώνουν και πριν φτάσουν εκεί  να έχουν δώσει ένα σωρό χρήματα σε φροντιστήρια για να καταφέρουν να εισαχθούν σε μία σχολή και μία πληθώρα ακόμα εξόδων σε βιβλία και αναλώσιμα.

Είναι οι ίδιοι που ζητούσαν ελευθερία και όταν αυτοί έγιναν εξουσία τοποθετούν κιγκλιδώματα και  χρησιμοποιούν τις κατασταλτικές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) να τους προστατεύουν, να χτυπούν και να ρίχνουν χημικά στον ελληνικό λαό όταν διαδηλώνει γιατί δεν έχει να φάει από την αναλγησία τους προς αυτόν. Οι ίδιοι που συλλαμβάνουν και οδηγούν στα αστυνομικά τμήματα, που φακελώνουν όποιον αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια τους και στέκεται όρθιος απέναντι τους χωρίς να τους προσκυνάει. Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για την λογοκρισία της χούντας και αυτοί με την σειρά τους δεν δίνουν βήμα στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τον τύπο που ελέγχουν απόλυτα, να ακουστεί καμία φωνή που είναι διαφορετική και πάει κόντρα στο καθεστώς τους.

…και όλοι αυτοί, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης και της κομματοκρατίας μιλάει για την χούντα; Ποιοι; Οι δημοκράτες, οι κοινοβουλευτικοί που όλοι μαζί είτε κομμουνιστές είτε φιλελεύθεροι δεξιοί προσκύνησαν το χρήμα σαν θεό τους, η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου! Κάπου εδώ θα σταματήσω διότι η λίστα με τα αίσχη τους δεν έχει τελειωμό.

ΑΠΑΤΗ λοιπόν το ψωμί.

ΑΠΑΤΗ η παιδεία.

ΑΠΑΤΗ και η ελευθερία.

Τα στέρησαν όλα μα όλα από τον ελληνικό λαό μα πάνω από όλα την αξιοπρέπεια και την τιμή μας.

Κανένας νεκρός λοιπόν μέσα στο Πολυτεχνείο, χιλιάδες οι νεκροί από τις αυτοκτονίες που οδήγησαν οι ξενόδουλες και διεφθαρμένες πολιτικές τους. Αυτό είναι το νόημα του Πολυτεχνείου σήμερα. Ο ελληνικός λαός η ιστορία έχει δείξει ότι ξεχνάει εύκολα… αλλά δεν ξεχνούν όλοι όμως. Θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσουν για όλα αυτά.

Μακεδονική Φάλαγγα


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο