Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

4η Αυγούστου 1936

Τα γεγονότα της ιστορίας θα πρέπει να τα μελετούμε πάντοτε υπό το πρίσμα των τότε πολιτικοκοινωνικών συνθηκών και όχι με την ευκολία της κριτικής που μας δίνεται σήμερα, μακριά από τους κινδύνους και τα διλήμματα και κυρίως την αίσθηση ευθύνης που έχουν αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις εκείνων των εποχών.
Σίγουρα το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν ήταν κατάληξη μιας επαναστατικής διαδικασίας και πορείας. Ήταν μια δοτή κατάσταση που υπαγορεύτηκε από το παλάτι ώστε να αντιμετωπιστεί η ακυβερνησία της εποχής, ο διχασμός, ο επερχόμενος πόλεμος και ο κίνδυνος της κομμουνιστικής ανταρσίας. Η κορυφαία πολιτική και στρατιωτική φυσιογνωμία του Ιωάννη Μεταξά ήταν αυτή που μπορούσε να εγγυηθεί την πορεία του έθνους και κυρίως την επιβίωση του στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Μια προσωπικότητα που φυσικά ο λαός είχε καταδικάσει μέσω των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών θεσμών της μετριότητας και της αναξιοκρατίας, στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής.
Ο Ιωάννης Μεταξάς μπόρεσε μέσα σε μόλις 4 χρόνια να ανασυγκροτήσει το ελληνικό κράτος, να εκσυγχρονίσει το στρατό, να προετοιμαστεί έγκαιρα, όπως είχε προβλέψει, για την εμφύλια ευρωπαϊκή διαμάχη που οι σκοτεινοί και ραδιούργοι κύκλοι του Σιωνισμού θα δημιουργούσαν. Στο περιθώριο κινήσεων που του είχε αφήσει το αγγλόδουλο παλάτι, μπόρεσε και έκανε ότι καλύτερο και με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να κρίνεται. Στο κοινωνικό επίπεδο θέσπισε πολλές φιλοεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα όπως το οκτάωρο, το ΙΚΑ, την άδεια, την απαγόρευση της παιδικής εργασίας κ.α. Οργάνωσε την ελληνική νεολαία στην Ε.Ο.Ν δίνοντας της όραμα, προσπαθώντας να δημιουργήσει το ιδεολογικό υπόβαθρο ώστε να έρθει στο μέλλον μια πραγματική επανάσταση, και το καθεστώς του να μην αποτελέσει μόνο μια βραχύβια αλλά φωτεινή εξαίρεση.
Ήταν αυτός ο "κακός δικτάτορας και φασίστας" που αρνήθηκε να αποπληρώσει ένα δάνειο που είχε συνάψει η χώρα μας με μία βελγική τράπεζα προτάσσοντας τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, δικαιωμένος στη συνέχεια στο Διεθνές δικαστήριο και δημιουργώντας έτσι παγκόσμιο δικαστικό προηγούμενο. Σήμερα πάμε ολοταχώς για μνημόνιο 3 και ποιος ξέρει που θα σταματήσουμε!
Και φυσικά ήταν ο πατέρας του έπους του ΄40, δημιουργός σελίδων δόξας και περηφάνιας για το ελληνικό έθνος.
Για όλα αυτά και πολλά ακόμα, έπρεπε να βγει από τη μέση. Έτσι δολοφονήθηκε από τους Άγγλους όπως εικάζεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Σήμερα το καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936 λασπολογείται ή αποσιωπείται στην καλύτερη περίπτωση, εξαιτίας της μαρξιστικής ιδεολογικής κηδεμονίας και εκφοβισμού της άλλης άποψης. 

"Η μοίρα  του  επαναστάτου  είναι η  αντίδρασις  και  η  παραγνώρισις  εώς  ότου  έλθη  η  ημέρα  να  δικαιωθή  από  όλους."
  
"Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η ελληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρεις τον εαυτόν σου. Μόνον μέσα εις τας εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα εις τον ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρά σου. Χωρίς αυτά δεν ημπορείς να ζήσης, ελληνική νεολαία. Μόνον εκείνα τα οποία σου εδημιούργησεν η ελληνική ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχή σου".

Ιωάννης Μεταξάς 




Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο