Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

315π.Χ-2012μ.Χ Θεσσαλονίκη αιώνια πόλη ελληνική

Η "όμορφη και φτωχομάνα" Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Για την ακρίβεια όμως η τωρινή κουασιμόδεια εικόνα της πόλης, μιας εικόνας σκουπιδιών (άψυχων και έμψυχων), λαθρομεταναστών με σεντόνια που πουλάνε την πραμάτεια τους στους πάλαι ποτέ ακμάζοντες εμπορικούς της δρόμους που τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, μιας εικόνας βρωμιάς και εγκατάλειψης δεν δικαιολογεί καμία ομορφιά. Αντίθετα το φτωχομάνα ισχύει και μάλιστα πολύ περισσότερο σήμερα που με την οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την πατρίδα μας η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Μακεδονία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ανεργίας.

Στην ιστορία της λόγω του γεωστρατηγίκου σημείου της πολλοί την εποφθαλμίασαν και θέλησαν να την κατακτήσουν και να την ελέγξουν. Τούρκοι, Σλάβοι, Βούλγαροι, Εβραίοι μπορεί πρόσκαιρα να το κατάφεραν αλλά κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να ξεριζώσει τον ελληνικό χαρακτήρα της.

100 χρόνια μετά την απελευθέρωση οι επετειακές εκδηλώσεις που έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα, πολλές βασιζόμενες στην ιδιωτική πρωτοβουλία και εθελοντισμό, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Άλλες άξιες λόγου και αναφοράς θέλησαν να περάσουν το πνεύμα της εποχής τωνβαλκανικών πολέμων, πνεύμα ηρωισμού, εθνικής ομοψυχίας, ανάτασης και αγώνα και άλλες πάλι υποστηριζόμενες από τους γνωστούς διεθνιστικούς και ανθελληνικούς κύκλους προπαγάνδισαν την πλαστή εικόνα της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης των μουσουλμανικών και εβραϊκων μνημείων, της ψευτοπροοδευτικότητας, της υποκουλτούρας.

Μακάρι να ήταν αρκετό όλες αυτές οι εκδηλώσεις, οι εκθέσεις, οι παρελάσεις, οι σημαιοστολισμοί εκτός από την τόνωση της εθνικής μνήμης που μας είναι απαραίτητη και επιθυμητή να λειτουργήσουν και ως ερέθισμα, ως αφετηρία για την αποτίναξη του σημερινού ζυγού που έχουν επιβάλλει οι διεθνείς τοκογλύφοι στην πατρίδα μας. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στο διαδίκτυο σε όλους μας άρεσε η τεραστίων διαστάσεων σημαία που τοποθετήθηκε στο λιμάνι της πόλης από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης αλλά θα τολμήσει ο υπουργός να λειτουργήσει το ίδιο πατριωτικά καταψηφίζοντας το νέο μνημόνιο που θα έρθει για ψήφιση σύντομα; Φυσικά όχι!!
 
Την παραμονή  της 100ης επετείου απελευθέρωσης της από τον οθωμανικό ζυγό και δύο μέρες πριν την εθνική επέτειο του 1940 συναγωνίστες μας έκαναν παρέμβαση στο κέντρο της πόλης διαδίδοντας το μήνυμα της εθνικής αλήθειας, αντίστασης και μνήμης.





Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο