Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Παλλαϊκή Ποδηλατοδρομία με συμμετοχή πεζοπόρων και κοινού

  Η Ήπειροςη Μακεδονία, η Βόρειος Ελλάδα μαζί και όλη η πατρίδα μας γιορτάζουμε φέτος τα 100 χρόνια από την αποτίναξη του μακραίωνα οθωμανικού ζυγού.
         Στις 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 1912 μετά από τους νικηφόρους σκληρούς αγώνες ο ελληνικός στρατός μπήκε θριαμβευτής στην Θεσσαλονίκη μας.

          Πέρασαν νικητές απ΄τα περιφρούρητα βουνά και τα στενά του Σαρανταπόρου και του Μπιζανίου και τις κοιλάδες και την ορμή του Αλιάκμονα και του Αξιού και τους βάλτους των Γιαννιτσών και “πρόλαβαν” και αξιώθηκαν και σήκωσαν την γαλανόλευκη οι ηρωικοί θριαμβευτές στην ευλογημένη του Αγίου Δημητρίου πόλη.
          Ήταν και τότε η 26η Οκτωβρίου 1912 στη μεγάλη γιορτή του πολιούχου της, ακριβώς σαν και σήμερα 100 χρόνια μετά,μιά Παρασκευή-μιά ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ,τούτη τη φορά όμως της ΧΑΡΑΣ,της ΛΑΜΠΡΗΣ,της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !!
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 - ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 
          ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ οι επιθυμούντες να δώσουν το μεγάλο παρόν στο προσκλητήριο για μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ξανά, φρούριο της Ελλάδας και γέφυρα ταυτόχρονα φιλίας και συνεργασίας και προόδου με όλους τους καλόβολους γύρωθεν και παραπέρα!!
          ΌΛΟΙ μπορούν να συμμετάσχουν.Επιλέγουν ως Αφετηρία και Διαδρομή κατά βούληση :
*Βεργίνα –> Θεσσαλονίκη
*Σαραντάπορος-Όλυμπος-Δίον ->Θεσσαλονίκη
*Πέλλα –> Θεσσαλονίκη
*Φίλιπποι,Νεάπολη-Αμφίπολη –> Θεσσαλονίκη
*Πρέσπες-Αιανή –> Θεσσαλονίκη
*Αρχαία Στάγειρα -> Θεσσαλονίκη
        Ο χρόνος εκκίνησης προϋπολογίζεται ώστε όλοι να φτάσουμε στην γιορτινή μας πόλη περίπου στις 13:00-14:00 το μεσημέρι.Ανάλογα με τις δυνατότητες όλων των άλλων επιθυμούντων να συμμετάσχουν, μπορούν να συμπροστίθενται μικροί και μεγάλοι στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ» καθ'οδόν από όπου τους επιτρέπουν οι συνθήκες και οι δυνάμεις τους.
         Όμοια και από άλλες πόλεις και κωμοπόλεις των δήμων των όλων διαδρομών.Οι Δήμαρχοι και οι Υπεύθυνοι όλων των πόλεων της Μακεδονικής ενδοχώρας καλουνται να δηλώσουν τιμητική συμμετοχή ώς Συνδιοργανωτές και να συνδράμουν τους φορείς και τους πολίτες τους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Παλλαϊκή γιορτή.
          ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ:Ο ιστορικός σύλλογος Ηρακλής Θεσσαλονίκης που την μέρα της υπογραφής της συνθήκης της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τους οθωμανούς στον ελληνικό στρατό, πραγματοποίησε πανηγυρική - παλλαϊκή λαμπαδηδρομία από τον χώρο υπογραφής (Τόψιν – σημερινή Γέφυρα) μέχρι την καρδιά της πόλης μας καθώς και οι άλλοι ιστορικοί αθλητικοί σύλλογοι:Αετός,Βαο,Άρης,Παοκ,Μακεδονικός,Απόλλων,Μ.Αλέξανδρος και οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης μας να λαμπρύνουν ως συνδιοργανωτές ή συμμετέχοντες την πανηγυρική εκδήλωση.
          Το ίδιο τιμητική και ουσιώδης είναι η συμμέτοχη ομοίως ως συνδιοργανωτών ή συμμετασχόντων όλων των πολιτιστικών,πνευματικών και λοιπών σωματείων και φορέων της ένδοξης Θεσσαλονίκης μας.
            ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
          Ο Τερματισμός θα λαμβάνει χώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου-στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών- στην προτομή του ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ- στον Λευκό Πύργο.
             Στις πολυσύχναστες διαδρομές με την επιθυμητή και πολύτιμη συνδρομή της ΤΡΟΧΑΙΑΣ θα υπάρξει ρύθμιση της κυκλοφορίας.


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο