Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Αναπαράσταση της εισόδου του στρατού στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη. Τμήμα 750 ανδρών, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από λόχους Ευζώνων, Ευέλπιδων και Ικάρων αλλά και ίλη έφιππων, θα παρελάσουν στη διαδρομή που ακολούθησε ο ελληνικός στρατός κατά την είσοδό του στην πόλη, ενώ θα γίνουν τέσσερις τελετές έπαρσης της ελληνικής σημαίας σε σημεία-σύμβολα των γεγονότων εκείνης της περιόδου. Η πορεία, της οποίας θα ηγείται η ελληνική σημαία που υψώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1912 στο Λευκό Πύργο, θα ακολουθήσει τη διαδρομή: δυτική είσοδος-δικαστήρια, πλατεία Δημοκρατίας, Καραολή και Δημητρίου, Αγίου Δημητρίου, υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Ίωνος Δραγούμη, πλατεία Ελευθερίας, Αγίας Σοφίας και Μητροπόλεως, λεωφόρος Νίκης και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο.

Προβλέπονται τέσσερις στάσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας: η πρώτη στο Διοικητήριο, όπου η σημαία θα αναρτηθεί στο 2ο όροφο, μπροστά από το γραφείο του υπουργού, και τιμές θα αποδίδουν άγημα και οι τρεις φιλαρμονικές ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ. Η δεύτερη στην εκκλησία του Αγίου Μηνά -που ήταν η τότε μητρόπολη Θεσσαλονίκης- όπου θα βρίσκεται και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Η τρίτη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου τότε στεγαζόταν το ελληνικό προξενείο και στις 27 Οκτωβρίου 1912 είχε υψωθεί η πρώτη ελληνική σημαία. Η τέταρτη και τελευταία στάση θα γίνει στο Λευκό Πύργο, όπου ακριβώς δίπλα θα κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, εμβαδού 38x26. Η έπαρση θα γίνει υπό κανονιοβολισμούς.


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο