Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Έχει το ακαταλόγιστο ο δήμαρχος, η πόλη όμως τι του φταίει;


Ο αριστερός δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, προκαλεί τους πάντες, στην προσπάθειά του να υπονομεύσει τον εθνικό ιστό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει βαλθεί να προκαλέσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Και το κάνει, γράφοντας, ως συνεπής «δημοκράτης» και «προοδευτικός» στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και κυρίως, των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.Έτσι λοιπόν, κατόπιν «πρωτοβουλίας» του δημάρχου, ακούστηκε το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί, παλιό χώρο λατρείας των Ντονμέδων, των εξισλαμισθέντων Εβραίων, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το κτήριο παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής της Κομοτηνής... Και κάπως έτσι, οι άνθρωποι της Άγκυρας πάτησαν το πόδι τους στη συμπρωτεύουσα...

Χαρακτηριστικό είναι το ότι τους περίπου 50 σπουδαστές και τη συνοδεία τους υποδέχτηκε στην είσοδο του κτηρίου προχθές, ο ίδιος ο δήμαρχος. Ακολούθησε η τέλεση της... μεσημβρινής προσευχής!
Μια απορία: το ΥΠΕΞ, συναίνεσε για να πραγματοποιηθεί αυτή η «εκδήλωση»;


Το «Γενί Τζαμί» χτίστηκε το 1902 από τον αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι. Μετά την ανταλλαγή (1922), στέγασε, για μικρό διάστημα, πρόσφυγες και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο προαύλιό του φυλάσσεται πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της Ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστιανικών χρόνων (σαρκοφάγοι, επιτύμβια, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες κ.λ.π.) από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Yeni Θεσσαλονίκη, προσευχή μετά από 90 χρόνια από CDemo83


ΠηγήΕίμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο