Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες μετά το μνημόνιο Νο2 (φωτογραφία ντοκουμέντο)

Το μνημόνιο Νο 2 ψηφίστηκε. Χάος και απόγνωση επικρατεί στον ελληνικό λαό. Ακόμη πιο δύσκολες μέρες έρχονται και οι Έλληνες πανικόβλητοι τρέχουν να γεμίσουν τα καρότσια. Το αδιαχώρητο στους διαδρόμους του καταστήματος, τα ράφια αδειάζουν σε ελάχιστο χρόνο. Ο κόσμος στριμώχνεται και στα ταμεία οι ουρές είναι τεράστιες και απαιτείται μεγάλη υπομονή μέχρι να φτάσει η σειρά του καθενός για να πληρώσει με τα ελάχιστα χρήματα που έχει ....

τα αποκριάτικα κοστούμια, τις μάσκες και τις σερπαντινες που αγόρασε για την Τσικνοπέμπτη!!! Η φωτογραφία αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για το τι επικρατουσε σήμερα, μία ημέρα μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη. 


Ένας λαός μαλθακός, αποχαυνωμένος και σε σύγχυση, ενω ψηφίζονται μέτρα που θα τον οδηγήσουν νομοτελειακά στην εξαθλίωση, δεν αντιδρά. Και δεν είναι αντίδραση οι συγκεντρώσεις πράγματι χιλιάδων ανθρώπων που έγιναν την Κυριακή σε ολόκληρη την χώρα, ανεξαρτήτου ιδεολόγιας ή σκοπιμότητας. Ενώ ξεπουλιέται η πατρίδα μας και υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενιών θα έπρεπε στους δρόμους να βρίσκονται εκατομμύρια. Ούτε φυσικά αντίδραση είναι η πυρπόληση ιστορικών κτιρίων, η καταστροφή καταστημάτων που θα οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα τους εργαζόμενους σε αυτά στην ανεργία, και το πλιάτσικο από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες.
Φυσικά και οι μάζες είναι ανίκανες να επαναστατήσουν. Οι επαναστάσεις γίνονται από ισχυρές προσωπικότητες και αποφασισμένες μειοψηφίες. Αλλά όταν μέσα στο κ(υ)νοβούλιο υπογράφεται ο θάνατος ενός λαού, θα έπρεπε από έξω να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι. Η πλειοψηφία του λαού είναι ναρκωμένη και οι εξουσιαστές βλέπουν ότι οι αντιστάσεις είναι λίγες. Πριν 20 χρόνια πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με 1000000 κόσμο. Μπορεί το θέμα των Σκοπίων να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ωστόσο οι τότε αντιδράσεις είχαν την βαρύτητα τους και λήφθηκαν σοβαρά υπόψη. Μετά από δύο δεκαετίες ο ελληνικός λαός σε ένα επίσης κρίσιμο εθνικό θέμα δείχνει να είναι τελείως παραδομένος στη μοίρα που του έχουν σχεδιάσει οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Η επανάσταση... αναβάλλεται για μετά τις απόκριες.

Από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι. (μτφρ: από την ηρεμία και την τεμπελιά αυξάνεται η δειλία, από τις κακουχίες και τον πόνο, η ανδρεία) Ιπποκράτης.


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο