Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναζητούνται εθνικοί ευεργέτες

Οι περισσότεροι ίσως τους ξέρουν ως ονομασίες οδών (Συγγρού, Ριζάρη, Τοσίτσα, Αβέρωφ, Σίνα, Αρσάκη, Στουρνάρη). Άλλοι ως κτίρια (το Ζάππειο μέγαρο, το Αρσάκειο κτίριο και εκπαιδευτήριο, το μουσείο Μπενάκη, την Βαρβάκειο σχολή, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ευγενίδειο Ιδρυμα) και άλλα ακόμη. Το κοινό σημείο όλων αυτών δεν είναι ότι είναι δρόμοι ή κτίρια αλλά οι ονομασίες ανήκουν σε εθνικούς ευεργέτες. 
Ανθρώπους εύπορους, παλαιότερων εποχών, που έδωσαν μεγάλο μέρος από την περιουσία τους είτε για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας, είτε για να αποκτήσει δομές όπως εκπαιδευτήρια και νοσοκομεία, που σήμερα ο κάθε νεοέλληνας, εκμεταλλευόμενος τις "δημοκρατικές ελευθερίες",  μπορεί να ρυπαίνει και να ασχημονεί εις βάρος τους. Σήμερα ακόμη και πριν την οικονομική κρίση, η έννοια του εθνικού ευεργέτη αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Όχι βέβαια γιατί οι πλούσιοι Έλληνες εξαφανίστηκαν, αλλά πρώτον γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να εμπιστευθεί και να δώσει χρήματα σε ένα κράτος όπου κυριαρχούν στις δημόσιες θέσεις διεφθαρμένοι και τυχοδιώκτες και δεύτερον γιατί στις νέες γενιές των πλουσίων αυτών των μεγεθών απουσιάζει το εθνικό αίσθημα, όντας οι περισσότεροι αναθρεμένοι στο εξωτερικό (κολέγια, πανεπιστήμια). 
Συλλογιζόμενος κάποιος αυτά δεν του προκαλεί εντύπωση η παρακάτω είδηση.

Έλληνες εφοπλιστές αρνήθηκαν αίτημα του ΓΕΣ για βοήθεια.

 

 Αρνητική ήταν η απάντηση πολλών Ελλήνων πλοιοκτητών στο αίτημα του ΓΕΣ και του υπουργείου Άμυνας να αναλάβουν τη μεταφορά 400 αρμάτων μάχης που μας παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος μεταφοράς θα επιβαρύνει τη χώρα μας. Υπολογίζεται ότι το κόστος μεταφοράς αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και από το ΓΕΣ είχαν γίνει ήδη κρούσεις για καλύτερη προσφορά ή ακόμη και δωρεάν μεταφορά από Έλληνες πλοιοκτήτες, κάτι που δεν δέχθηκαν. Από ελληνικής πλευράς είχε υποβληθεί αρχικά το 2010 αίτημα προς τις ΗΠΑ για απόκτηση των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης, το οποίο είχε απορριφθεί. Το Κογκρέσο απάντησε θετικά στο νέο αίτημα που υποβλήθηκε στις αρχές του 2011 και έδωσε το «πράσινο φως» για παραχώρηση στην Ελλάδα 400 ABRAMS.Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο