Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Έρχεται φόρος ιδιοκατοίκησης;;;

Θα χτυπήσουν ότι αποτελεί θεμέλιο λίθο και γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας. Και ένα από αυτά είναι η ίδια η οικογενειακή εστία. Η σχέση του Έλληνα με την οικία του δεν ήταν κάτι το επιφανειακό και αυτό φαίνεται από το ότι η Εστία η οποία ήταν θεά στο αρχαίο δωδεκάθεο, υπήρχε σε κάθε σπίτι με το βωμό (λίθο) όπου υπήρχε πάντα αναμμένη η φωτιά. Αυτή η "ιερή" σχέση που δημιουργήθηκε από την αρχαιότητα ανάμεσα στον Έλληνα και το σπίτι του διατηρήθηκε ως τις μέρες μας και αποδεικνύεται από το ο Έλληνας θεωρούσε προτεραιότητα στη ζωή του την απόκτηση του δικού του σπιτιού όπου θα μπορούσε να δημιουργήσει την οικογένεια του. Αυτό που απλά και λαϊκά λέγεται ότι "ο Έλληνας θέλει να έχει το δικό του κεραμίδι". 
Καμία έκπληξη οπότε δεν προκαλεί η είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σύμφωνα με τη οποία οι "σωτήρες δανειστές μας" σκέφτονται την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης. Δηλαδή πέρα από το χαράτσι της ΔΕΗ, οι κυβερνώντες προσανατολίζονται, για την ακρίβεια τους υπαγορεύει η τρόικα, να φορολογήσουν την ιδιόκτητη κατοικία των Ελλήνων. Αναλυτικά η είδηση παρακάτω:
  
Ύφεση στην οικοδομή και νέα αφαίμαξη φοβούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι κατασκευαστές από τη νέα φορολογική επιδρομή που ετοιμάζει η Κομισιόν.
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της αναφέρει ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράττει το Δημόσιο από τους φόρους στα ακίνητα είναι χαμηλά, συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Οι τεχνοκράτες υπάλληλοι της Κομισιόν επισημαίνουν ότι πρέπει να πληρωθεί φόρος από τους ιδιοκτήτες, ο οποίος θα υπολογίζεται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα για τα ακίνητα με συντελεστή 3,5% επί την τιμή ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο.
Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, εκατομμύρια Έλληνες που μένουν στο δικό τους σπίτι θα φορολογηθούν με συντελεστές από 10% έως 45% για ανύπαρκτα ουσιαστικά εισοδήματα. Στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου θεωρούν ότι ο φόρος ιδιοκατοίκησης θα δώσει τη χαριστική βολή στην οικοδομή και θα αφήσει στην ανεργία για πολλά χρόνια δεκάδες χιλιάδες τεχνίτες που ζουν από την οικοδομή...    Πηγή

Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης σε χώρες της Ευρώπης. Όπως φαίνεται η πατρίδα μας έχει ένα από υψηλότερα.




Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο