Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Ειδήσεις από την Θεσσαλονίκη

1)Παρέμβαση των κατοίκων της Ροτόντας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης για την υποβάθμιση της περιοχής

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν κάτοικοι της Ροτόντας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της παραβατικότητας και την υποβάθμιση της περιοχής.
Όπως τόνισαν, η περιοχή του μνημείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι καταχωρημένο στον κατάλογο της UNESCO κινδυνεύει με «γκετοποίηση», λόγω της αύξησης των φαινομένων εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, παραεμπόριο, κ.α.), βίας, επαιτείας και αστικής υποβάθμισης, εξ αιτίας της δραστηριότητας παραβατικών και περιθωριακών στοιχείων.


«Χρειάζεται κοινή παρουσία του δήμου, της αστυνομίας και της εφορίας γιατί πρόβλημα είναι πολυδαίδαλο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Υπενθύμισε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια συζητήθηκε το θέμα της παραβατικότητας στην πόλη και ειδικά στις περιοχές που είναι πιο έντονο (Ροτόντα, Β' Διαμέρισμα). Υπογράμμισε ότι σε συνεννόηση με τις άλλες αρχές πρέπει να δημιουργηθεί «ένας μηχανισμός για να απομακρυνθούν οι παραβατικοί» και να έχουν αποτέλεσμα οι άλλες δράσεις του δήμου (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.).
«Επιτέλους η διοίκηση του δήμου πρέπει να πάψει να ρίχνει αλλού τις ευθύνες. Κάντε κάτι τώρα για τη Ροτόντα» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Κώστας Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του μνημείου και τη θέση του στην «καρδιά» της πόλης, που αποτελούν εκτός των άλλων και σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα επεσήμανε ότι επίκειται συνάντηση με την αστυνομία για συζητηθεί και πάλι το θέμα για βρεθούν λύσεις.
Την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα υπογράμμισαν δημοτικοί σύμβουλοι, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του για να αποκατασταθεί αφενός το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και αφετέρου να αποφευχθεί μετάδοση του προβλήματος σε άλλη γειτονιά του κέντρου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2)Τα ρέστα του δίνει ο Μπουτάρης για να γελοιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση

Επιφανές μέλος της "συμμαχίας των πρόθυμων" ο Γιάννης Μπουτάρης, δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, στην προσπάθειά του να γελοιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την υπόθεση "100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης". Και πλέον με θετικές ενέργειες. Μέχρι τώρα, ήταν ...
αδιάφορος, αλλά τώρα, οι άνθρωποί του, πιστοί στο νεοταξικό ρατσιστικό δόγμα του CIAεθνομηδενισμού και των ΜΚΟ, οργανώνουν ένα απίστευτα γελοίο πρόγραμμα, δήθεν "εορτασμού" της απελευθέρωσης.
Με πρόσχημα την απεμπλοκή από "εθνικοπατριωτισμούς", φτιάχνουν ένα πρόγραμμα, αντάξιο του απύθμενου μίσους που τρέφουν για οτιδήποτε ελληνικό.
Πολλοί, δεν θα καταλάβουν πιθανώς το εμετικόν του πράγματος.
Για όσους καταλαβαίνουν:
έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες εκδηλώσεις:

Πρώτον, το «Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης» γύρω από τρεις θεματικούς άξονες: την παρακμή της Δύσης, την άνοδο της Κίνας και το Ισλάμ μετά την Αραβική Άνοιξη. Εισηγητές του συνεδρίου είναι οι: Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ., Jonathan D. Spence, Ομότιμος Καθηγητής στην Έδρα Ιστορίας Sterling στο Πανεπιστήμιο Yale και διεθνούς κύρους ειδικός της νεώτερης Κίνας, και James Piscatori, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Durham - μελετητής του Ισλάμ και των Ισλαμικών πολιτικών κινημάτων παγκοσμίως. 
Δεύτερον, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012/Thessaloniki: A City in Transition, 1912-2012», στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου με στόχο τη δημιουργική συνάντηση των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών, όπως της Ιστορίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Οικονομίας, του Δικαίου, των Διεθνών Σχέσεων και των Τεχνών. Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Κ. Γούναρη, Ιωάννη Δ. Στεφανίδη και τον επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Λυβάνιο, και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μαζάουερ. Της οργανωτικής επιτροπής προΐσταται ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης.

Μάλιστα! Δύο οργανώσεις των οποίων ψυχή είναι οι αρχιερείς της "συμμαχίας των πρόθυμων", Τσούκαλης και Καιρίδης !!!
Oι άνθρωποι που λατρεύουν οτιδήποτε μισεί την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος. Οι Αμερικανοσπουδαγμένοι ελιτίστες των "ιδρυμάτων της αμερικανόδουλης παγκοσμιοποίησης", που σιχαίνονται τη λέξη Ελλάδα και ανήκουν ψυχή τε και σώματι  στα ευαγή αμερικανικά ιδρύματα.
Ο Τσούκαλης του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Καιρίδης του Navarino Network της "προσάρτησης της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα" και του ρηθέντος ""Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας" (το θυμάστε κύριε Καιρίδη, έτσι; Εμείς δεν το ξεχνάμε, είναι ακόμη εδώ).
Οι άνθρωποι που αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη με το Τουρκικό της όνομα,.Σελανίκ !
Οι άνθρωποι που βάζουν σπυριά όταν ακούν τη λέξη Κωνσταντινούπολη και εκσπερματίζουν όταν ακούν τη λέξη Istanbul, θα ...λαμπρύνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση.... 
Αλλά όπως λένε σοφά οι αναρχικοί: "οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν"..
Αυτοί μας αξίζουν.

Y.Γ. Τη Ρεπούση ξέχασες Δήμαρχε. Φώναξέ την να μας μιλήσει για το μεγαλείο του Οθωμανικού λαού.


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο