Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια... Ε και;


Έλαβε τέλος η πολύκροτη δίκη της υπεξαίρεσης χρημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, με την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Η απόφαση αυτή από μόνη της είναι σίγουρα σημαντική γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που καταδικάζεται πολιτικός, ηχηρό όνομα αν και κυρίως δραστηριοποιήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά η ουσία του ζητήματος είναι άλλη. 




Και σίγουρα δεν είναι η προσπάθεια του διεφθαρμένου, μέχρι το μεδούλι, πολιτικού συστήματος να πείσει την κοινή γνώμη ότι διενεργεί αυτοκάθαρση, φυλακίζοντας τον Παπαγεωργόπουλο και τον Τσοχατζόπουλου, λες και αυτοί οι δύο μόνο φταίνε για όλα τα σκάνδαλα που η σιχαμερή οσμή τους κατακλύζει τον πολιτικό βίο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. 

Το θέμα είναι ότι παρά την τιμωρία των ενόχων, τα χρήματα που υπεξαίρεσαν συνεχίζουν να λείπουν από τα κρατικά ταμεία ενώ την ίδια στιγμή οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτους και άδικους φόρους για να γεμίσουν τα ίδια κρατικά ταμεία που τα προαναφερόμενα λαμόγια άδειασαν, πολλές φορές με τον κίνδυνο κατασχέσεων και φυλάκισης αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που υπαγορεύουν οι διεθνείς τοκογλύφοι στα ανδρείκελα του υπουργείου οικονομικών. Ισόβια λοιπόν για τον  Παπαγεωργόπουλο την στιγμή που για φόνο κάποιος και ισόβια να καταδικαστεί σε 15-20 χρόνια είναι έξω. Δυσκολευόμαστε πολύ να πιστέψουμε ότι η ποινή θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Αυτού του είδους ανθρώπου, του αλαζόνα και του υπερόπτη άλλη τιμωρία του αρμόζει. Δήμευση της οικογενειακής περιουσίας και υποχρεωτική εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, άλλωστε οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι επί θητείας του η Θεσσαλονίκη ήταν καθαρή. Όσον αφορά τις άλλες ανάγκες του πρώην δημάρχου οι δημοτικές υποδομές του κοινωνικού παντοπωλείου και ιατρείου νομίζουμε ότι του είναι αρκετές!



Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο