Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κέντρο παραεμπορίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τι άλλο μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας και Καμάρας ώστε να καταδείξουν την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή; Πριν από έναν χρόνο περίπου, ο σύλλογος φίλων της Ροτόντας σε παρουσίασή του μέσα στο Δημοτικό συμβούλιου της Θεσσαλονίκης κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την υποβάθμιση της περιοχής και έλαβε ουκ ολίγες υποσχέσεις για λύση του προβλήματος. Οι μέρες και οι μήνες περνούσαν αλλά ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και στον καθημερινό πόνο των δημοτών, έστρεψε αλλού το κεφάλι του επιδεικτικά «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις φωνές και την οργή των κατοίκων. Πριν από μερικούς μήνες μια άλλη ομάδα κατοίκων και μαγαζατόρων επισκέφτηκε πάλι το δημοτικό συμβούλιο και έθεσε εκ νέου και με τρόπο που θα το θυμούνται για καιρό μέσα στην αίθουσα, το πρόβλημα με το παραεμπόριο και τις υπόλοιπες παραβατικές συμπεριφορές
 
 
Έπειτα και από αυτήν την επεισοδιακή παρέμβαση των κατοίκων, η κατάσταση λοιπόν συνεχίζει και βρίσκεται σε κατάσταση τριτοκοσμική. Η πόλη η οποία έχει προταθεί από το National Geographic  για να την επισκεφτεί κόσμος διατηρεί στο πιο κεντρικό της σημείο την χειρότερή της εικόνα. Η περιοχή έχει οργανωμένα καταληφθεί από παράνομους μικροπωλητές απο το Μπαγκλατές και την Νιγηρία, σε όλον τον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία. Εκτός από το γεγονός οτι καταλαμβάνουν αυτήν την ιστορική οδό και αδυνατεί ο κόσμος ακόμη και να προσωρήσει σε ώρες αιχμής, όλα τα παράνομα προιόντα τους έχουν τοποθετηθεί πάνω στον ποδηλατόδρομο αναγκάζοντας τους ποδηλάτες να πηγαίνουν και να πέφτουν πάνω στον κόσμο. Η Δημοτική αστυνομία; ΑΠΟΥΣΑ, η ΕΛ.ΑΣ. περνά τυπικά μια φορά την ημέρα ενώ οι παράνομοι μικρωπωλητές έχουν πάρει χαμπάρι το δρομολόγιό τους και ούτε την υπολογίζουν. Να υπογραμμίσω, οτι, λόγω της υψίστης σπουδαιότητος της οδού Δημητρίου Γούναρη (Πομπική οδός η οποια συνδέει τα ανάκτορα του Γαλερίου με τη Ροτόντα) κάποτε δεν μπορούσαν οι καταστηματάρχες να τοποθετήσουν ούτε μια διακοσμητική γλάστα έξω από τα μαγαζια τους. Σήμερα, παρατηρείτε το μέγεθος της κατάντας.
 
Και επειδή επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
 
Οδός Δημητρίου Γούναρη. Μπορείτε να δείτε μέρα μεσημέρι πως οι παράνομοι μικροπωλητές έχουν τοποθετήσει τους πάγκους τους πάνω στον ποδηλατοδρομο
 
 
Καμαρώστε και εδώ! Οδός Δημητρίου Γούναρη.
 
Δείτε τους πάγκους μέρα μεσημέρι πάνω στον ποδηλατόδρομο στο φανάρι της Εγνατίας και απέναντι από το βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης".
 
 
Εδώ απένατι από το βοβλιοπωλείο "Μαλλιάρης" στο φανάρι της Εγαντίας ανενόχλητοι πωλούν οτιδήποτε δίχως καμιά ενόχληση.
 
 
Εδώ στο ίδιο μέρος αλλά βραδινή ώρα. Καμιά ενόχληση όπως βλέπετε, πωλούν τα πάντα στο πιο κεντρικό σημειο της πόλης.
 
 
Στο ίδιο μέρος από άλλη μέρα και απο άλλη γωνία λήψης. Λυπηρή εικόνα.
 
 
Εδώ βρίσκονται πάνω στον πεζόδρομο της Εγνατίας και έξω από την εκκλησία της Υπαπαντής. Παρατηρείστε: Για να μην τους εμποδίζουν οι δημότες οι οποίοι έρχονται να τοποθετήσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μέσα στους μπλε κάδους, οι παράνομοι μικροπωλητές τους έχουν στρέψει προς τον δρόμο (οδό Εγνατία), την πλευρά που ανοίγουν οι κάδοι, με κίνδυνο να χτυπηθούν οι δημότες από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες. Πουθενά η Δημοτική αστυνομία, πουθενά η ΕΛ.ΑΣ.
 

Εδώ έχουν πιάσει την άλλη πλευρά της Εγνατίας στην ίδια περιοχή της Καμάρας, λίγο πιο εδώ από το ζαχαροπλαστείο "Ble" όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
 
 
Ανεβαίνοντας πάνω απο την Εγνατία, βλέπετε οτι οι μικροπωλητές δεν διστάζουν να απλώσουν τους πάγκους τους ακόμη και δίπλα την Καμάρα του Γαλερίου μέρα μεσημέρι. Αστυνομία; Ανύπαρκτη.
 
 
Ροτόντα 2012 λοιπόν. Εδώ βρίσκονται έξω από την κύρια είσοδο της Ροτόντας. Παρόμοιες φωτογραφίες που παρατέθηκαν απο τους κατοικους στο Δημοτικό συμβούλιο πριν από έναν χρόνο, δεν συγκίνησαν τους υπεύθυνους. Αυτά είναι τα χάλια μας, στο ομορφότερο μνημείο της πόλης μας. Αυτόν τον τουρισμό προφανώς ονειρεύεται για την πολη του ο κος Δήμαρχος. Η ίδια εικόνα παρατηρείται μέχρι αργά το βράδυ καθιστώντας τη διέλευση επικίνδυνη ιδίως για νεαρές φοιτήτριες...
 
 
Η ίδια εικόνα με την φωτογραφική μηχανή να κοιτάζει πιο κάτω.
 
 
Αυτό εδώ το μικρό κατεστραμένο παρκάκι που βλέπετε, βρίσκεται στη προέκταση της Δ. Γούναρη και κολλητά με το μνημείο της Ροτόντας. Κάποτε ήταν ένα καταπράσινο πανέμορφο μέρος που χαιρόσουν να το βλέπεις. Αυτό που κατάντησε σήμερα είναι να γίνει αποθήκη των παράνομων παπουτσιών αλλά και των καροτσιών των παράνομων μικροπωλητών με τα οποία μεταφέρουν τις τεράστιες μάυρες σακούλες τους. Είναι και ο λογος που καταστάφηκαν τα φυτά (αλλά και η εικόνα του πάρκου) για τα οποία ο Δήμος δεν φυσικά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την "επούλωσή του".  Επίσης, χρησιμοποιείται και ως υπαίθριο αποχωρητήριο για τις ανάγκες των λαθροματαναστών. Δίπλα υπάρχει ένα ενημερωτικό stand για το μνημείο της Ροτόντας, στο οποίο, ουδείς τουρίστας μπορεί να πλησιάσει να διαβάσει πληροφορίες, από τη βρώμα και δυσωδία που υπάρχει.
 


Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και τόσους μήνες και η οποία δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν αρμόδιο. Τα επιχειρήματα που έθετε η δημοτική αστυνομία προκειμένου να μην εμφανιζεται ποτέ στην Ροτόντα έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Έπρεπε να βαφτίσουν την περιοχή της Ροτόντας «Γκέτο» ώστε να απαλλαχτούν από την υποχρέωσή τους να παρευρίσκονται στη περιοχή. Ουσιαστικά βολευτηκαν.  Αλλά ακόμη και στην περιοχή της Δημητρίου Γούναρη όπως είδατε, απέναντι από το βιβλιοπωλείο «Μαλλιάρης» δίπλα στην οδό Εγνατία η οποία δεν θεωρείται... «Γκέτο», ποτέ δεν εμφανίζεται κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας για ελέγχους στην περιοχή.  Δεν έχουν καμιά δικαιολογία και κανένα επιχείρημα επ άυτού.  Η δε Ελληνική αστυνομία φαίνεται ότι η βόλτα που κάνει τυπικά μια φορά την ημέρα μόνο γέλιο προκαλεί στους παράνομους μικροπωλητές. Οι τσιλιαδόροι βρίσκονται παντού και ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα και χώνονται στα στενά μέχρι να κάνει την βόλτα της η αστυνομία. Τώρα φυσικά, είναι αστείο να νομίζει κάποιος οτι, αν πραγματικά η αστυνομία σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία ήθελαν να πατάξουν το φαινόμενο δεν θα μπορούσαν να το πράξουν μέσα σε τρεις ημέρες. Φαίνεται λοιπόν εκ των πραγμάτων οτι είναι επιλογή τους να αφήνουν να διαιωνίζεται η υποβάθμιση της πόλης μας. Διαφορετικά δεν δικαιολογειται τέτοια κατάντια. Τους λόγους, τους γνωρίζουν μόνον αυτοί.


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο