Από το Blogger.

Θέλουμε Ευρώπη των εθνών

Αλληλεγγύη στην Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ

Μπες στον Κύκλο!

ΚΑΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Θεοί και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας

Μία έκθεση – πολιτιστικό γεγονός για τους Θεούς και τους Ηρωες της ελληνικής μυθολογίας, φιλοξενείται στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος».


 

Πρόκειται για μια έκθεση χωρίς προηγούμενο με συντελεστές σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, εμπνευσμένη και βασισμένη στην Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία.
 Καλύπτει τους τομείς της γλυπτικής, της ζωγραφικής και των τρισδιάστατων κατασκευών (μικροναυπηγική), μουσικά όργανα, αρχαίες κατασκευές, χρηστικά αντικείμενα  κ.α)
Στόχος είναι η έκθεση αυτή να επιτελέσει πολιτιστικό και ταυτόχρονο εκπαιδευτικό  έργο, που είναι η ουσία της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Θεωρώντας ότι ο αρχαιοελληνικός πνευματικός μας πλούτος, που αποτελεί τον ομοκεντρικό άξονα της έκθεσης αυτής, μπορεί να αποτελέσει φορέα μηνυμάτων αισιοδοξίας και ανάτασης, σε όποια χώρα φιλοξενηθεί η παρουσίαση της έκθεσης - πρεσβευτής και γέφυρα μεταξύ πολιτισμών- σκοπός είναι να μεταφερθεί στις Πρωτεύουσες όσων περισσότερων χωρών και για όσο χρονικό διάστημα καταστεί αυτό δυνατό.
Οι άξονες της έκθεσης
Η έκθεση διαρθρώνεται γύρω από άξονες, που αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν μια συνολική εικόνα της ελληνικής μυθολογίας και κατ’ επέκταση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Συγκεντρώνει περισσότερα από 90 ξεχωριστά έργα με επίκεντρο την Αρχαϊκή, Κλασσική και Ελληνιστική περίοδο (6ος-1ος αιώνας π.Χ.)
Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν:
*  Υπερμεγέθη τρισδιάστατα  χειροποίητα ομοιώματα ύψους από 2,5 έως 3,5 μέτρων,  των Θεών και των Ηρώων της ελληνικής μυθολογίας. Όπως οι πανάρχαιες φιγούρες του Κύκλωπα, του μυώδη ον με υπερφυσικό ανάστημα που διέθετε μόνο ένα μάτι στο μέτωπο. Του Δία, γιου του Κρόνου και αρχηγού των Ολύμπιων Θεών, του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας, του μέγιστου των Ελλήνων ηρώων Ηρακλή και των υπολοίπων πρωταγωνιστών της ελληνικής μυθολογίας.
*  Χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι Ολύμπιοι Θεοί και οι ήρωες της Μυθολογίας στην καθημερινότητά τους , σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα.
* Έκθεση Μικρο-ναυπηγική αρχαίων πλοίων "Ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας "  μικρο-ναυπηγική
* Ανακατασκευές Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κατασκευές 
* Αντίγραφα αρχαίων αγγείων
* Ανακατασκευές Αρχαίων μουσικών οργάνων
* Έργα ζωγραφικής που αναπαριστούν  τα πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας με την υπογραφή σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων.
* Ανακατασκευές Αρχαίων Παιχνιδιών
* Ανακατασκευές Αρχαίων Όπλων
*  Έργα γλυπτικής οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας με την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων γλυπτών.
* Εγκαταστάσεις Mulimedia που παρουσιάζουν τους άξονες της Έκθεσης
Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή  : 9.00 π.μ - 14.00 μ.μ για σχολεία / 7.00 μ.μ - 21.00 μ.μ για το κοινό
Σαββατοκύριακο : 11:00 - 21:00 
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ . Οικογενειακό εισιτήριο (τετραμελής οικογένεια ) 14 ευρώ. Μαθητικό εισιτήριο 5 ευρώ. Φοιτητικό εισιτήριο 5 ευρώ. Εισιτήριο με κάρτας ανεργίας και κάρτα πολιτισμού 4 ευρώ. 2310 551836 / 2310 541806
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310 551836 / 2310 541806
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ


Είμαστε κι εδώ

facebook You Tube Google Plus


Powered By Blogger
Η φωτογραφία μου
Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί το μέσο προβολής και επικοινωνίας της συσπείρωσης εθνικιστών Θεσσαλονίκης "Μακεδονική Φάλαγγα"

Archives


Αναγνώστες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο